Der er noget, som er vigtigere end andet

Jeg har fire hjertesager i politik. De har ikke ændret sig meget gennem årene. Jeg har kæmpet for dem siden sidste valg. Og det vil jeg også fortsætte med, hvis jeg bliver valgt igen.

- Fordi det gode liv handler om gode relationer.​

- Fordi de nære relationer i børnefamilierne er pressede af højt tempo og uambitiøs familiepolitik.

- Og fordi vi kan lave en bedre ældrepleje, skole og socialpolitik, hvis vi sætter relationerne - og ikke kontrollen og milimeterretfærdigheden - i centrum.

Læs mere

- Fordi den globale ulighed er alt for stor.

- Fordi vi som et rigt land har overskud til at tænke på andre end os selv og engagere os internationalt.

- Og fordi vi også selv bliver påvirket af det, der sker ude i verden, hvilket corona-pandemien og krigen i Ukraine tydeligt viser.

Læs mere

- Fordi det haster!

- Fordi vi skal passe godt på den klode, vi er blevet givet - også når det kræver, at der er noget andet, vi må give afkald på.

- Og fordi Danmark kan gøre en kæmpe forskel i verden, når vi går forrest.

Læs mere

- Fordi alle mennesker er lige meget værd på tværs af tro, hudfarve, seksualitet, handicap osv.

- Fordi vi aldrig må tage demokratiet og frihedsrettighederne for givet.

- Og fordi friheden ikke bare skal gælde mig og mine, men også dem, jeg er forskellig fra og uenig med.

Læs mere

Eksempler på hvordan jeg - og mit parti - har arbejdet med mine fire hjertesager siden sidste valg

  • TID TIL RELATIONER: En række kommuner er sat fri fra regler og regulering på ældre-, børne- eller skoleområdet. Formålet er at skabe bedre rammer for nærhed, omsorg og relationer. Nu vil vi udvide ordningen til hele landet. 

  • INTERNATIONAL SOLIDARITET: Jeg har været mit partis udviklingsordfører og bl.a. sat mit præg på Danmarks nye strategi for udviklingssamarbejde og humanitær nødhjælp til udviklingslandene.

  • GRØN BÆREDYGTIGHED: Vi har vedtaget historisk ambitiøse klimamål og taget væsentlige skridt i retning af, at få dem realiseret. Vi har også lavet en handlingsplan for indfrielsen af FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling.

  • FRIHED TIL FORSKELLIGHED: Jeg har skrevet en bog om emnet sammen med Ingrid Ank, der leder Gundtvig-akademiet på Vartov. Bogen hedder ”At være demokrat er ikke at være bange – Åndsfrihed under pres” og blev af Kristeligt Dagblad nævnt som en af de fire vigtigste debatbøger i 2020. Derudover har jeg også været mit partis handicapordfører.