<h1>Næsten 300 borgere i Favrskov Kommune har søgt om Arne-pension</h1>

Næsten 300 borgere i Favrskov Kommune har søgt om Arne-pension

Bragt i Lokalavisen Favrskov 15. december 2021

Efter nytår er det Arnes og en lang række andre danskeres tur til at gå på tidlig pension. Beskæftigelsesministeriet er netop udkommet med de nyeste tal for, hvor mange borgere, der har søgt om at gå på ’Arne-pension’. I Favrskov har 2.907 borgere ret til at søge – indtil videre har 273 personer brugt den ret og sendt en ansøgning af sted.

På landsplan har næsten 30.000 danskere søgt om retten. Nu bliver der altså endelig rettet op på den uretfærdige tilstand, der har været blandt dem, der har været flest år på arbejdsmarkedet. Nu kan dem, der har været på arbejdsmarkedet siden de var 17, 18 eller 19 år trække sig tilbage enten 1, 2 eller 3 år tidligere. Det er min store forhåbning at dem, det drejer sig om, vil få en værdig pensionstid, hvor der stadig er kræfter og energi til at lege med børnebørnene.

Ser vi på tallene fra beskæftigelsesministeriet, så er 10.500 mennesker blevet godkendt til den maksimalt mulige ret til tidlig pension på tre år. 11.500 mennesker er godkendt til et eller to års tidligere pension.

Desværre er det ikke alle de politiske partier på Christiansborg, der bakker op om retten til tidlig pension. Da vi i Socialdemokratiet lagde forslaget frem inden sidste folketingsvalg, var der nogle af de borgerlige partier, der kaldte det et kæmpe bluffnummer. Nu er det imidlertid blevet til virkelighed – med opbakning fra SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Jeg håber virkelig, at de partier, der stadig er modstandere af ordningen, med tiden vil ændre holdning. For det vil godt nok være ærgerligt, hvis denne mulighed for tidlig pension, bliver afskaffet, hvis flertallet f.eks. skifter efter et kommende folketingsvalg.