Categories: General
      Date: 28/04 - 2010
     Title: Jeg uddyber gerne min kritik af DF

Læserbrev bragt i Hedensted-avisen d. 28. april 2010

Nicolai Sennels (DF) kritiserer mig i et læserbrev i Hedensted Avis d. 14. april for at tage afstand fra Dansk Folkepartis modvilje mod muslimsk indvandring. I den klumme, som Sennels hentyder til, beskæftiger jeg mig dog slet ikke med indvandringsspørgsmålet. I klummen kritiserer jeg derimod ganske kort Dansk Folkepartis politik overfor de muslimer, som allerede bor i Danmark. Sennels´ læserbrev giver mig lejlighed til at uddybe denne kritik.Læserbrev bragt i Hedensted-avisen d. 28. april 2010

Nicolai Sennels (DF) kritiserer mig i et læserbrev i Hedensted Avis d. 14. april for at tage afstand fra Dansk Folkepartis modvilje mod muslimsk indvandring. I den klumme, som Sennels hentyder til, beskæftiger jeg mig dog slet ikke med indvandringsspørgsmålet. I klummen kritiserer jeg derimod ganske kort Dansk Folkepartis politik overfor de muslimer, som allerede bor i Danmark. Sennels´ læserbrev giver mig lejlighed til at uddybe denne kritik.

Ved sidste folketingsvalg var det en del af Dansk Folkepartis valgoplæg, at helt konkrete hensyn til muslimer skulle forbydes ved lov. Det kunne f.eks. være badeforhæng i svømmehaller, bederum på arbejdspladser og tørklæder båret af offentligt ansatte. At forbyde disse ting ved lov er i mine øjne direkte udemokratisk. For mig er det et grundlæggende demokratisk princip at give størst mulig frihed til forskellighed, så længe det ikke går ud over andre. Derfor går jeg ind for, at den lokale svømmehal, skole og arbejdsplads selv får lov at afveje, hvilke hensyn der kan tages til forskellige mindretal. At lovgive imod hensyntagen til ét bestemt mindretal minder om den hetz og diskrimination, som man ellers kun ser i lande, vi normalt ikke ønsker at sammenligne os med.

Blot to eksempler mere: Op til kommunalvalget i 2009 var Dansk Folkeparti ude med et forslag om, at der skulle være svinekød i mindst 20 pct. af måltiderne i kommunale institutioner. Og for ganske nylig har Dansk Folkeparti fået regeringen overtalt til at mindske antallet af udlændinge, der kan stemme til kommunale og regionale valg.

Alt i alt er det altså vanskeligt at forstå det anderledes, end at det for Dansk Folkeparti handler mere om at genere et bestemt mindretal end om at gøre noget godt for alle, der bor i Danmark.

Dansk Folkeparti har haft ekstrem stor indflydelse på både integrations- og retspolitikken siden 2001. Og imens er integrationsproblemerne blevet større og større. Der er brug for en helt ny integrationspolitik, hvor det ikke handler om at sætte skel mellem mennesker men om at inkludere alle, der vil, i fællesskabet. Vi kunne passende starte med at afskaffe den lave starthjælp, sætte effektivt ind over for alle former for diskrimination og lette adgangen for indvandrere og deres efterkommere til det danske foreningsliv.