Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

21/11 - 2015

Skæv finanslov


En omvendt Robin Hood. Sådan har flere meget rammende kaldt den finanslov, regeringen har indgået med Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance. For finansloven betyder ganske enkelt, at der tages fra de fattige og gives til de rige.

Blå blok har valgt at skære i kontanthjælpen, flygtningeydelserne, den kommunale velfærd, uddannelserne og miljøet. Samtidig betyder finansloven en markant forringelse af ulandsbistanden i en tid med de største flygtningestrømme siden 2. verdenskrig. Det er himmelråbende skævt.

Hvad har de fire partier så valgt at bruge pengene på i stedet? Lavere registreringsafgifter, der særligt kommer dem, der køber dyre biler, til gode. Fastfrysning af grundskylden, der især er en gevinst for ejerne af de dyreste grunde og boliger i de velhavende kommuner nord for København. Og så i øvrigt en boligjobordning, som stort set ingen job skaber.

Man kan forstå, at Konservative og Liberal Alliance med største glæde har lagt stemmer til aftalen, og det er sådan set fair nok. Det er sværere at forstå, hvorfor Dansk Folkeparti glæder sig over en finanslov, som primært er til gavn for dem, der i forvejen har mest. Dansk Folkeparti gik jo ikke til valg på at tage fra kontanthjælpsmodtagerne og give til dem med de dyreste huse og største biler.

I Socialdemokratiet ønsker vi ikke øget fattigdom – hverken i Danmark eller ude i den store verden. Vi er også imod det omprioriteringsbidrag, som ifølge KL vil betyde hårde besparelser på de kommunale serviceområder de kommende år. Derfor er vi ikke med i denne finanslovsaftale.