Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

13/01 - 2015

Tid til børnene og deres familier


Statsministeren indledte sin gode nytårstale med at tale om ”de helt små”. Det skal hun have tak for! At give vores børn en god start på livet med tryghed og nærvær er den bedste investering i fremtidens samfund. Derfor er det godt, at regeringen sammen med SF og Enhedslisten har sat penge af til lidt flere pædagoger, selvom vi bestemt ikke er i mål endnu. Normeringer betyder noget. Børn har brug for voksenkontakt – også når de er i institution.

Men der er ikke alene brug for velfungerende institutioner. Der er også brug for velfungerende familier – med tid og overskud til at dyrke den vigtige relation mellem forældre og børn. Derfor skal vi lytte, når mange børnefamilier giver udtryk for, at de har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen og skabe balance mellem deres familieliv og arbejdsliv.

Børn er i sig selv en stor, vigtig og tidskrævende opgave. Dertil kommer, at voksne med små børn i Danmark gennemsnitligt arbejder mere end voksne uden små børn. Det er ikke så mærkeligt, at mange børnefamilier har travlt – og nogle også for travlt.

Heldigvis klarer mange sig igennem, men for nogle går det galt. For nogle ender det i stress, depression og måske endda brudte relationer. Og det er dyrt – både menneskeligt og økonomisk.

Derfor har den socialdemokratiske byrådsgruppe i Hedensted støttet op om det nye tiltag med parrådgivning og parterapi, som Birgit Jakobsen (KD) tog initiativ til i 2014.

Og derfor vil jeg arbejde for at sætte familiepolitik på dagsordenen, hvis jeg bliver valgt til Folketinget. Vi trænger i Danmark til en grundig debat blandt borgere, fagbevægelse og politikere om, hvordan vi indretter samfundet og arbejdsmarkedet, så der er gode rammer for alle til at kunne prioritere sine nærmeste menneskelige relationer og fællesskaber.

Som noget af det vigtigste bør der være bedre muligheder for at skrue op og ned for sin arbejdstid igennem livet, så man lettere kan skabe balance mellem familie- og arbejdsliv, når behovet er der.

Når alt kommer til alt, er der ikke mange investeringer, der er bedre end investeringen i at give vores børn en god start på livet – og vores børnefamilier en god start på familielivet.