Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

09/07 - 2014

Rute 26: Brug for penge til at komme i gang


Bragt i Favrskovposten d. 8. juli 2014

Der er både gode og mindre gode nyheder for Favrskov i den trafikaftale, der blev indgået af alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten d. 25. juni.

Det er godt, at linjeføringen for den nye motorvej nu endelig er lagt fast. Rigtig mange borgere i de berørte områder har længe haft brug for vished om, hvor den nye motorvej kommer til at ligge, og det har de fået nu.

Trafikpolitikerne på Christiansborg har valgt at føre motorvejen syd om Lading Sø, sådan som bl.a. byrådet i Favrskov Kommune har ønsket det.

Der har været forskellige holdninger til linjeføringen, og alle har selvsagt ikke fået deres vilje. Men det har været vigtigt at få flest mulige argumenter og synspunkter på bordet, inden Christiansborgpolitikerne traf deres beslutning.

Selv har jeg derfor de sidste måneder forsøgt at være bindeled mellem de forskellige folk i Lading og andre steder, som jeg har talt og mailet med om sagen, og så Rasmus Prehn, der er S-trafikordfører på Christiansborg. Det lokale engagement har virkelig været imponerende.

Mindre glædeligt er det til gengæld, at der stadig ikke er fundet en eneste krone til anlæg af vejen. For behovet er stort. Både for de mange virksomheder, der skal have transporteret deres varer på strækningen og for de personer, der dagligt bruger vejen til at komme til og fra arbejde. Og ikke mindst også for de byer og lokalsamfund, der i dag belastes urimeligt meget af den tunge trafik mellem Aarhus og Viborg.

Og derfor har Christiansborg og Rasmus Prehn ikke hørt det sidste fra Favrskov i denne sag. Vi bliver nemlig nødt til at presse på for, at fastlæggelsen af linjeføringen hurtigst muligt følges op af anlægskroner til reelt at igangsætte opgraderingen af rute 26 - til gavn for byer, borgere, lokalsamfund og virksomheder i vores område.