Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

02/09 - 2013

Nej til social dumping – også i Hedensted Kommune


Bragt i Horsens Folkeblad d. 2. september 2013 sammen med Henrik Alleslev

I Socialdemokratiet mener vi, at arbejde udført i Danmark skal foregå på danske løn- og arbejdsvilkår. Udenlandske firmaer og medarbejdere er velkomne, men de skal overholde reglerne som alle andre. Det skaber ulige konkurrence og koster både jobs og skatteindtægter, når der hyres underbetalt udenlandsk arbejdskraft eller snydes med regler for f.eks. skat og moms. Derudover kniber det ofte med sikkerheden og arbejdsmiljøet på arbejdspladser, hvor danske løn- og arbejdsvilkår underbydes.

De seneste år har regeringen derfor strammet reglerne og styrket kontrollen på området betydeligt. Vi har også sikret, at alle statslige myndigheder fremover skal benytte arbejdsklausuler til at kræve danske løn- og arbejdsvilkår i alle udbud på bygge- og anlægsområdet.

Desværre er det samme ikke tilfældet i alle kommuner og regioner. Hvor tosset det end lyder, hyres der rundt omkring stadig underbetalt udenlandsk arbejdskraft i forbindelse med kommunale og regionale udbud.

Det må ikke ske i Hedensted. Derfor skal vi ikke bare stille krav om danske løn- og arbejdsvilkår, når vi udbyder anlægs- og serviceopgaver i Hedensted Kommune. Vi skal også sikre os, at vi har mulighed for efterfølgende at følge op på, om disse arbejdsklausuler bliver overholdt, ligesom vi skal have reelle sanktionsmuligheder, såfremt det ikke er tilfældet.

På samme måde skal vi også stille krav om et passende antal lærlinge- og praktikpladser til vores unge, når vi sender anlægsopgaver i udbud.

Vi er overbeviste om, at sådanne krav øger kvaliteten i opgaveløsningen. Samtidig giver de vores lokale firmaer og håndværkere og dermed vores ledige en bedre og mere fair chance for at få del i det arbejde, som kommunen sender i udbud, hvilket i sidste ende også vil gavne kommunekassen.