Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

06/03 - 2013

Hurtigere og bedre tog til DanmarkHver eneste dag bruger tusindvis de danske toge og hver eneste dag er mange dybt afhængige af stabile, gode og hurtige togforbindelser. Med regeringens nye massive investering i det danske tognet, bliver det nu endnu hurtigere at komme rundt i Danmark. Endda på en måde som både styrker og udvikler den kollektive trafik, skaber tusindvis af nye arbejdspladser og skåner miljøet.

Regeringen præsenterede for nylig Togfonden DK, som indeholder en historisk stor investering i det danske tognet. Helt konkret vil vi investere hele 27,5 milliarder i blandt andet elektrificeringer af store strækninger. Togfonden DK skal dog ikke kun ses som en investering i det danske tognet. Det er i høj grad også en investering i nye arbejdspladser og en fortsat grøn omstilling.

Turen fra Horsens til København vil fremover kunne gøres på 1 time og 50 minutter i forhold til de nuværende 2 timer og 27 minutter.

Pengene til de store forbedringer henter vi ved at harmonisere beskatningen af olieselskaber i Nordsøen. Det betyder, at alle selskaber skal betale lige meget, for at hente olien op i Nordsøen. Det mener jeg er helt fair.

Udspillet har dog fået en hård medfart fra Venstre, hvor Lars Løkke kalder det en ”meget, meget dårlig ide”. De er utilfredse med, at bl.a. en række udenlandske selskaber nu skal betale lidt ekstra for at bore Danmarks olie op. Men hvorfor mener Venstre, at de udenlandske selskaber skal betale mindre end f.eks. Mærsk? Mener Venstre også, at der ikke er behov for de arbejdspladser, som vi skaber gennem Togfonden? Og er det slutteligt ikke vigtigt, at danskere som hver eneste dag er afhængig af togtransport, kan komme hurtigt til og fra arbejde?

Som Socialdemokrat er jeg utrolig glad for vores udspil, og jeg mener, at Togfonden er den helt rigtige vej for Danmark at gå. Den massive investering vil være med til at skabe arbejdspladser, den vil sikre den grønne omstilling og den vil betyde langt hurtigere tog. Det er jeg rigtig stolt af.