Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

30/11 - 2012

Lad os komme i gang med de akutjobs!


Bragt i Hedensted-avisen d. 14 november 2012

Medforfatter:

Henrik Alleslev (S), borgmesterkandidat
Bankagervej 60, Ølsted
8723 Løsning

Regeringens aftale med private og offentlige arbejdsgivere om at opslå 12.500 stillinger som akutjobs bringer nyt håb til de tusindvis af ledige, der risikerer at miste deres dagpengeret i 2013. Derfor er det vigtigt, at både Hedensted Kommune og lokale virksomheder bidrager med akutjobs og dermed tager det sociale medansvar, som hele aftalen om akutjobs handler om.


Ud af de mange jobs, som bliver slået op løbende i både det private og det offentlige, er der nu mulighed for at målrette en lille del af disse til dem, som har allermest brug for det. Nemlig dem, som i øjeblikket er bagerst i køen, fordi de i en periode har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.


Socialdemokraterne var imod forringelserne af dagpengesystemet, som den tidligere borgerlige regering gennemførte. Og vi gik til valg på at få det ændret. Vælgerne sammensatte imidlertid et folketing, som ikke gjorde det muligt at få det lavet om. Derfor skal der andre løsninger til, og aftalen om akutjobs er et stort og godt skridt, som regeringen og arbejdsgiverne står sammen om – i fælles forståelse for den enormt vanskelige situation, som mange dagpengemodtagere står i.


Regeringen har handlet, og hvis Hedensted Kommune og lokale virksomheder gør det samme, vil vi kunne gøre en forskel for mange af dem, som i vores kommune står i den forfærdelige situation, at de risikerer at miste deres dagpenge og måske dermed deres forsørgelsesgrundlag i 2013.