Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

11/09 - 2011

Ligheder og forskelle i blå og rød plan


Læserbrev:

Det største tema i valgkampen er økonomi. Men en valgkamp, hvor blå blok siger, at alting går galt, hvis rød plan gennemføres, mens rød blok siger, at alting går galt, hvis blå plan gennemføres, er ikke specielt hensigtsmæssig. Dels kan det for mange være svært at gennemskue alle de økonomiske sammenhænge, og dels glemmer man let, at politik også handler om at samarbejde og finde fælles løsninger.

Vi skal huske, at der faktisk er en del fællestræk i den røde og den blå plan. F.eks. er begge sider enige om, at det bliver nødvendigt at øge udbuddet af arbejdskraft i de kommende år. De blå vil forringe efterlønnen, mens de røde vil lave arbejdsmarkedsreformer, der hæver den gennemsnitlige arbejdstid. Formålet og den økonomiske gevinst er stort set den samme, men de sociale konsekvenser er selvfølgelig forskellige.

Blandt de vigtigste forskelle på de to planer er, at vi i S og SF åbent og ærligt siger, at vi vil hæve nogle skatter og afgifter, så vi kan sikre ordentlige forhold for vores børn og vores ældre og investere i sundhed og ikke mindst den uddannelse, som vi skal leve af i fremtiden. Blå blok har modsat dikteret nulvækst, hvilket reelt er lig med besparelser, fordi der bl.a. bliver flere ældre. På den måde er der tale om et helt traditionelt valg om, hvor stærkt fællesskabet skal være, og dermed hvor meget, der skal omfordeles fra dem, der har mest, til dem, der har mindst. Mere indviklet er det trods alt ikke.