Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

16/12 - 2010

Opgør med fattigdom


Bragt i Hedensted Avis d. 15/12 2010.

Jann Sjursen, der er formand for Rådet for Socialt udsatte, har ret, når han siger: ”På mange områder er vi gået baglæns i forhold til fattigdomsbekæmpelse. Der har ikke været meget at komme efter med nye løsninger for socialt udsatte og fattige” (politiken.dk 30/11-2010).

Antallet af fattige er steget med omkring 50 pct. siden VK-regeringen kom til magten i 2001. Igen i år udmønter den stigende fattigdom sig i rekordmange ansøgninger om julehjælp hos de frivillige foreninger. Ifølge tal fra AE-rådet er der omkring 24.000 meget fattige børn i Danmark. Børn som lever i familier, hvor der måske ikke er råd til sund mad, fritidsaktiviteter, nyt tøj, medicin eller deltagelse i børnefødselsdage og lejrskoler.

Regeringen og Dansk Folkeparti har siden 2001 indført en række meget lave sociale ydelser, f.eks. starthjælpen, kontanthjælpsloftet og 450 timers reglen. Argumentet har været, at de nedsatte ydelser skulle øge det økonomiske incitament til at komme i arbejde. Men i virkeligheden har effekten været den stik modsatte: De lave ydelser fastholder mennesker i fattigdom og modløshed og gør for langt de fleste vejen tilbage til arbejdsmarkedet endnu længere.

Socialdemokraterne vil afskaffe de nedsatte sociale ydelser og erstatte dem med almindelige regler om kontanthjælp. Det samme vil Jann Sjursen og Rådet for Socialt Udsatte. Men regeringen og Dansk Folkeparti nægter at lytte til Rådets anbefalinger.

Blandt vores mange forslag til et opgør med fattigdommen er også indførelsen af en fattigdomsgrænse, ligesom vi vil tilbagerulle VKO´s forringelser af børnechecken, fordi vi ved, at disse forringelser vil skabe endnu flere fattige børnefamilier.

Der er brug for et opgør med fattigdommen og den stigende ulighed. Der er brug for en ny regering.