Folketingskandidat i østjylland

Bookmark and Share

Nyheder

21/06 - 2010

Lad os nu diskutere holdninger, Skibby!


Bragt i Tørring Folkeblad d. 15/6 2010.

Hans Kristian Skibby (DF) forsøger i Tørring Folkeblad d. 8. juni at svare på min kritik af VKO´s spareplan. Desværre forholder han sig ikke til indholdet af min kritik. I stedet nævner han nogle citater af en SF´er og to socialdemokrater. Pointen skulle være, at også S og SF på et tidspunkt har overvejet ændringer af de velfærdsydelser, som Dansk Folkeparti sammen med regeringen nu har forringet.

Det ville være det nemmeste i verden at kaste nogle citater tilbage i hovedet på Skibby - f.eks. hvor topledelsen i Dansk Folkeparti lover, at de under ingen omstændigheder vil røre ved dagpengene. Modsat Skibby ville det ikke engang være nødvendigt at bruge citater fra 2005 og 2008. Der er masser at tage af alene i 2010. Men helt ærlig: Som ny folketingskandidat vil jeg meget hellere diskutere med Skibby, hvad han og jeg mener, end at slå hinanden i hovedet med gamle citater fra vores respektive partifæller.

Min holdning er, at det er direkte pinligt, at vi lader verdens allerfattigste betale for krisen i Danmark ved at skære i ulandsbistanden. Hvad mener du om det, Skibby? Jeg er også voldsomt imod at forringe en så grundlæggende del af den danske arbejdsmarkedsmodel som dagpengene – endda helt uden at inddrage arbejdsmarkedets parter. Hvad tænker du om det, Skibby? Forringelserne af børnepengene har jeg forstået, at DF primært går ind for, fordi det vil ramme en del indvandrerfamilier, hvilket jeg finder dybt usympatisk. Kan du bekræfte, at det er indvandrerne, I ønsker at ramme, Skibby? Og hvad angår besparelserne på forskning og uddannelse er jeg bare målløs. Kan du forklare mig, Skibby, hvorfor det er smart at skære på det, vi skal leve af i fremtiden? Lad os nu diskutere politik i stedet for at kaste gamle citater i hovedet på hinanden.

Jeg tror, vi er enige om, at det er en stor økonomisk udfordring, vi står overfor. Men som beskrevet i mit sidste indlæg, mener vi i S, at vi skal en helt anden vej end det, I har foreslået. Én af forskellene på vores og VKO´s plan er, at vi vil lade de stærke bære en større del af byrden og fokusere langt mere på at skabe flere jobs. Det tror vi er nødvendigt, hvis vi skal igennem krisen med velfærdssamfundet i god behold. Og det skal vi.